Založiť novú webovú stránku alebo e-shopChcem nový web

Ecséd motorszentelés

2012/05/19  -  Motorszentelés Szentkút völgye Ecséd

Idén is megrendezésre került a "Motoros Búcsú - motorosok zarándoklata" eseményünk, immáron hatodik alkalommal, a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál.

Pénteken este ünnepélyes megnyitóval, keresztúti áhítattal valamint gyertyás körmenettel és koncertekkel kezdődött a háromnapos motoros búcsú, amely a szombati napon teljesedett ki az egyházi és egyéb kulturális programokkal.

Az előadások keretében számos motoros zarándok vett részt a rendezvényen, és újult meg lelkileg. Jó példa erre Illéssy Mátyás atya, Összefogás a magyar családokért országos egyesület elnöke vagy éppen Porpáczy Richard, a Magyar Mentőmotor Alapítvány alapítója előadásai, de kiemelt figyelemmel követték Machovits László motoros zarándok gondolatait is az eseményekről.
Ez utóbbi üzenete: ...keressétek a lehetőséget utatok során, hogy a rajtatok lévő fekete inget levetkőzzétek, s újra fehérbe öltözzetek. Mert mindig fekete lesz, de számítanak azok az alkalmak, mint a mai is, hogy kifehérítsük. Van két sor a motorosok imájában, amely így szól: 'Uram, vajon minden motoros találkozónak van értelme, amin részt veszek?' Ezt ma tegye fel mindenki magának."

A motoros rendezvény legnagyobb pillanatai talán a szentmise és a már hagyományos áldás, amin több mint 200 motor és hatszáz vendég vett részt. A szentmisét Kádár István apát úr celebrálta, valamint koncelebrált Illéssy Mátyás atya és Novák József felvidéki lelkiatya.

A prédikáció fő mondanivalója a hit évéhez igazodva a modern kor tanúságtételének gyakorlása nap mint nap, valamint a balesetmentes közlekedés hangsúlyozása:
'Drága barátaim, motoros csikón utazók, hozzátok szólók, kérve rátok a Boldogasszony figyelmét, s az Úr Jézus irgalmát! Mert utazva a vasakon, védtelenül kiszolgáltatottak vagytok a közlekedési szabálytalanságoknak és azok következményeinek, ezért legyetek türelmesek, megfontoltak és áhítatosak valamint emberségesek, hiszen a helyén lévő szívetek kihatással lesz a cselekedeteitekre... Vigyázzatok egymásra!'

Élménnyel teli hétvége volt ez, magasztos percekkel és lelki feltöltődéssel. Egyik felemelő pillanata a eseményeknek, hogy idén még inkább részesei váltak a motoros zarándokok a szentmisének, ugyanis négy motoros zarándok a vállán hozták ki a kápolnából a szenthely hordozható Mária szobrát, mintegy tiszteletadásként. Remek alkalom volt ismét a motoros szezon nyitányaként.
Köszönet a támogató partnereinknek, a résztvevő motoros barátainknak, a lelkiatyáknak, és a közreműködő előadóknak! Jövőre is a motoros búcsú programjaival nyitjuk meg a szezont - jó példával élni két keréken!

TOPlist